Blog

Házépítést vagy lakásfelújítást tervezel? Cikkeinkben hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Kiemelt bejegyzések

Összes bejegyzés

Gipszkarton rendszer

A gipszkarton a házépítés és lakásfelújítás egyik népszerű alapanyagaként, számos előnyének köszönhetően igazán sokfé-leképpen, illetve gazdaságosan alkalmazható.

Térburkolat és kerítéskő

A térkő a ház körüli számos terület – a kapu, a járda, a kocsibeálló, a terasz, a filagória, a bográcsozó, a szalonnasütő, a medence körüli részek – burkolására is kiválóan alkalmas.

Hő-, hang- és vízszigetelés

A különféle szigetelőanyagok a hő-, hang- és vízszigetelést biztosítják. A szigetelés kü-lönböző fajtái más és más hő-, hang-, illetve vízszigetelő-képességgel rendelkeznek.

Tető, faanyag

Egy tető hosszú életű kell legyen, évtizedekig kell szolgáljon. A fejünk feletti fedél egyik legfontosabbnak tekinthető feladata az, hogy viharbiztos legyen.

Falazóanyagok

Az egyik legfontosabb kérdés az építkezéskor, hogy leendő házunk falazata miből készüljön. Tégla, zsalukő, pincefalazó, áthidaló és födém kínálatából választhatunk.

Vakolat

Egy jó minőségű vakolat a hőszigetelő rendszer kitűnő záró rétege azáltal, hogy nyári melegben a falak melegedését, míg téli hidegben a lakásbeli hő távozását gátolja.

Vasanyag és acéltermék

A vas és acél építőanyagok közé többek között például a betonacél, a hegesztett háló, a laposvas, a szögvas, a zártszelvény, a dróthuzal stb. sorolható.

Kémény

Hogy milyen kötőelem – szeg, csavar, dűbel, szegecs, kapocs stb. – szükséges, számos tényező függvénye: így például a kül- vagy beltéri használattól is függ.

Kötőelem és ragasztás

Kémény esetén lényeges annak szem előtt tartása, hogy a hőmérséklet-változásoknak ellenálljon, a tüzelőanyagokhoz alkalmas legyen.