A térkő előnyei. Térkő trendek

Külterek burkolásához a térkő tökéletes választás lehet, ugyanis könnyen telepíthető és a különböző időjárási viszontagságoknak – úgymint a túlzott hidegnek vagy melegnek, az intenzív esőzésnek, illetve a sugárzó napsütésnek egyaránt – remekül ellenáll. Időjárásállóságából következő hosszú élettartama miatt igen népszerű építőanyag, különösen kültéren, mint például a járdák, udvarok, teraszok burkolatának kialakítására. A térkő ezen kívül egyszerűen tisztítható és karbantartható is. Ezen kültéri burkolattípus további előnye, hogy változatos méretben, formában és színben kapható. A különféle stílusú térkövek használatával egyedi terek alakíthatók ki, ráadásul természetes hatásukkal a rendelkezésre álló tér kellemes hangulata is jelentős mértékben fokozható. A térkő a talaj mozgásához rugalmasan alkalmazkodva, kiváló áteresztőképességének köszönhetően emellett lehetővé teszi, hogy a felszínen a csapadék ne gyűljön össze, hanem a talajba szivárogjon. Ez a tulajdonság a víz elvezetését, valamint a talaj nedvességtartalmának megőrzését segíti.

A térkő tehát nem véletlenül a legnépszerűbb kültéri burkolóanyagok egyike. Anyagát tekintve egyes fajtái között beton, természetes kő és tégla ugyancsak található. A betontérkövek leginkább járdák és parkolók burkolására alkalmasak. Számos minta és szín közül lehet tetszés szerint válogatni,  hogy egyszerre szép és praktikus burkolatot képezzenek. A természetes kőtérkövek hasonlóképpen nagy tartósságot és látványos megjelenést biztosítanak, ráadásul többféle kőfajtából lehet választani. A tégla anyagú térkő pedig főleg a hagyományosabb, rusztikus enteriőrök kedvelőinek ajánlottak, s többek között kertek, teraszok és udvarok burkolására alkalmasak. Mindegyik típussal jó minőségű és tartós burkolat képezhető, amely hosszú élettartamú és könnyen karbantartható.

A kert- és építőiparban az utóbbi években számos térkő trend teret hódított. Az egyik ilyen a modern stílusú burkolatok alkalmazása. A letisztult formák, mint például a négyzet vagy téglalap alakú betontérkövek, az udvaroknak és kerteknek is elegáns hatást kölcsönöznek. Egy másik népszerű trend a természetes kőtérkő használata, amely textúrájából adódóan békés, organikus, harmonikus eredményt nyújt. A kör alakú térkő izgalmas formája által kertünket könnyen szebbé varázsolhatja. A térkő trendek sokféleségének, piacon lévő széles választékának köszönhetően mindenki kedvére válogathat, hogy otthona élettel telibb és otthonosabb, idilli lehessen.