hírek

Hírek az építőanyagok, az építkezés és a felújítás világából

Kiemelt hírek

Összes bejegyzés

Kötőelem és ragasztás

Hogy milyen kötőelem – szeg, csavar, dűbel, szegecs, kapocs stb. – szükséges, számos tényező függvénye: így például a kül- vagy beltéri használattól is függ.

Kémény

Kémény esetén lényeges annak szem előtt tartása, hogy a hőmérséklet-változásoknak ellenálljon, a tüzelőanyagokhoz alkalmas legyen.

Vasanyag és acéltermék

A vas és acél építőanyagok közé többek között például a betonacél, a hegesztett háló, a laposvas, a szögvas, a zártszelvény, a dróthuzal stb. sorolható.

Vakolat

Egy jó minőségű vakolat a hőszigetelő rendszer kitűnő záró rétege azáltal, hogy nyári melegben a falak melegedését, míg téli hidegben a lakásbeli hő távozását gátolja.

Falazóanyagok

Az egyik legfontosabb kérdés az építkezéskor, hogy leendő házunk falazata miből készüljön. Tégla, zsalukő, pincefalazó, áthidaló és födém kínálatából választhatunk.

Tető, faanyag

Egy tető hosszú életű kell legyen, évtizedekig kell szolgáljon. A fejünk feletti fedél egyik legfontosabbnak tekinthető feladata az, hogy viharbiztos legyen.

Hő-, hang- és vízszigetelés

A különféle szigetelőanyagok a hő-, hang- és vízszigetelést biztosítják. A szigetelés kü-lönböző fajtái más és más hő-, hang-, illetve vízszigetelő-képességgel rendelkeznek.

Térburkolat és kerítéskő

A térkő a ház körüli számos terület – a kapu, a járda, a kocsibeálló, a terasz, a filagória, a bográcsozó, a szalonnasütő, a medence körüli részek – burkolására is kiválóan alkalmas.

Gipszkarton rendszer

A gipszkarton a házépítés és lakásfelújítás egyik népszerű alapanyagaként, számos előnyének köszönhetően igazán sokfé-leképpen, illetve gazdaságosan alkalmazható.