A legsokoldalúbb hőszigetelő a kőzetgyapot

Tudtad, hogy a bazalt kőből előállított kőzetgyapot az egyik legkomplexebb szigetelő anyag? A nyitott és rugalmas szálszerkezetéből adódóan optimális a páraáteresztő, hőszigetelő és hangszigetelő képessége is.

Milyen előnyei vannak a kőzetgyapot szigetelésnek?

Környezetbarát megoldás

A kőzetgyapot 99%-ban bazaltszálakból áll. A bazalt egy vulkanikus eredetű folyamatosan újra termelődő és a természetben nagy mennyiségben előforduló anyag. Teljesen újrahasznosítható ezáltal nem minősül veszélyes hulladéknak.

Jó hangszigetelő

A jó hangszigetelés elengedhetetlen ahhoz, hogy egészégesek maradjunk, jobban bírjuk a minden napok feszültségét és a pihenés, az alvás valóban nyugodt legyen. A kőzetgyapot sűrű szálszerkezetének köszönhetően rendkívül hatékony hő- és hangszigetelést nyújt. Csillapítja a külső, illetve a belső zajokat is.

Kiváló hőszigetelés

Az energiafelhasználásunk akár 80%-át is kiteheti a fűtés és a hűtés. Ezért is nagyon fontos a minél jobb hőszigetelés, ezáltal csökken az épület hővesztesége így kevesebb energiafelhasználásával tudjuk megtartani az ideális hőmérsékletet.

Tűzálló

A kőzetgyapot olvadáspontja több mint 1000 C°, ezáltal tűzvédelmi szempontból a legkedvezőbb. Nem éghető. A1-es éghetőségi besorolású. Tűz hatására füstöt és mérgező gázokat nem bocsájt ki. Égve nem csepeg. Illetve az épület szerkezetét is megvédi tűz esetén.

Ellenáll a természeti a hatásoknak

Az épületek és így természetesen a szigetelésük is nagymértékű hőmérsékletingadozásnak vannak kitéve. A kőzetgyapot termékek deformálódás nélkül képesek ellenállni a téli fagynak és a nyári forróságnak egyaránt. Ezáltal kiküszöbölve azt, hogy az esetleges deformálódás réseket okozzon, amely rontja a hőszigetelés hatékonyságát. Ráadásul merev szerkezetének köszönhetően a munkafolyamatot is megkönnyíti.

Kiválóan átereszti a párát

A kőzetgyapot páradiffúziós ellenállásának köszönhetően az épületben keletkező pára könnyedén kijuthat a kőzetgyapot nyílt pórusú szerkezetéből anélkül, hogy páragátba ütközne. A kőzetgyapot szigeteléssel lélegzik a ház, ezáltal elkerülhetővé válik a páralecsapódás és a penészesedés.

Tökéletesen időtálló

A kőzetgyapot levegővel szigetel és nem károsítja sem a szél, sem rovarok, sem gombák, sem vegyszerek. Mindezeknek köszönhetően a kivitelezési előírások betartásával felhelyezett kőzetgyapot szigetelés 50 év után is megőrzi eredeti hőtechnikai tulajdonságait, így élettartama az épület élettartamával megegyező.

Hova ajánljuk a kőzetgyapot szigetelést?

A kőzetgyapotok testsűrűsége fajtánkként eltér. A kisebb testsűrűségű kőzetgyapotokat inkább magastetők, válaszfalak, födémek és álmennyezetek hőszigetelésére ajánljuk, míg a nagyobb testsűrűségű kőzetgyapotokat sokkal inkább padlók, lapostetők, illetve homlokzatok szigetelésére alkalmazzák.

Kiknek tökéletes választás a kőzetgyapot?

A zajosabb helyekre az egyik legjobb választás, hogy otthonod csendes legyen akár egy nagyváros közepén is.
Akik számára nem akadály a kőzetgyapot magas térfogat sűrűségéből fakadó nagyobb súly.
A vályogház tulajdonosainak kimagaslóan fontos a kőzetgyapot homlokzat a megfelelő szellőzés szükségessége miatt.
A kőzetgyapot szigetelés tökéletes megoldás ár-érték arányban is, hiszen egy életre szóló szigetelést biztosít otthonunk számára.

Ha szigetelés előtt állsz, érdemes megfontolni a kőzetgyapot szigetelést hiszen időtálló, biztonságos, hang- és hőszigetelése kiváló. Kérd szakértő munkatársaink segítségét!